Aandacht voor mensen en milieu voeren we ver door in alle facetten van onze bedrijfsvoering. Van de koffie die we dagelijks drinken, onze schoonmaak middelen tot aan de LED verlichting in ons hele pand. We recyclen de verpakkingsmaterialen en scheiden al het afval. Het is hoe we zelf in het leven staan, en hoe we hopen dat in de toekomst iedereen zal denken en handelen.

Onze zeefdrukinkten zijn watergedragen, zij bevatten weinig tot geen oplosmiddelen en zijn uiteraard GOTS gecertificeerd. Hierdoor zijn er tijdens en na het drukproces geen schadelijke producten in het spel, en hoeven we enkel schoon kraanwater te gebruiken bij de reiniging van onze werkmiddelen. Via een cascadesysteem wordt het water gefilterd voordat het verdwijnt in het riool. Dit in tegenstelling tot plastisol inkten die door veruit de meeste textieldrukkers worden gebruikt. Deze inkten bevatten pvc en weekmakers, en zijn vergelijkbaar met vloeibaar plastic. Het bevat geen water, en droogt daardoor niet op. Makkelijker werken voor de zeefdrukker maar daarmee ook zeer veel schade leverend aan het milieu. Niet alleen door de schadelijke stoffen in de inkten maar ook door de oplosmiddelhoudende schoonmaakproducten achteraf. De wasbaarheid van onze watergedragen inkten is volledig gelijk aan die van het milieubelastende plastisol. Het eindresultaat is vele malen mooier, voor iedereen!

Al het textiel dat we bedrukken is voorzien van het Fairwear keurmerk. Dit waarborgt de werkomstandigheden waaronder de kleding geproduceerd wordt en houdt kinderarbeid op afstand. Onze textielcollectie bestaat voornamelijk uit biologisch katoen, maar ook modal, bamboe en lyocell stoffen vind je bij ons terug.

Duurzame kleding. Perfect voor jouw drukwerk!

Vraag direct een offerte aan!