Vinyldruk

Kleine aantallen worden bij Katoenfabriek onder andere bedrukt met pvc-vrij vinyl. Het materiaal is flinterdun zonder dat het inlevert op kwaliteit. Het vinyl wordt uitgesneden van de rol. Vervolgens wordt het negatief verwijderd en de print door middel van een hittepers op het textiel geprint. Katoenfabriek heeft flex en flock in het assortiment. Flex geeft een glad en licht glanzend resultaat. Flock zorgt voor een matte, zachte fluweel print. We maken hierbij gebruik van een ruime collectie vaststaande kleuren.

Vinyldruk is geschikt voor kleine oplages vanaf een enkel stuk. Afhankelijk van het ontwerp is het mogelijk tot twee of drie kleuren te drukken. Het leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor unieke stuks of de personalisatie van kleding, maar is niet geschikt voor prints met een kleurverloop, pantone kleuren of zeer gedetailleerde ontwerpen.

Voor de kostprijs berekening geldt hoe meer prints, hoe groter de print en hoe meer kleuren per print hoe hoger de kostprijs. De prijs daalt bij het oplopen van de aantallen.U kunt HIER een offerte aanvragen.